Олія соняшникова
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: масло
- +380 (95) 687-51-93Надежда Гл. менеджер
- +380 (66) 202-86-95Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (95) 687-51-93Надежда Гл. менеджер+380 (66) 202-86-95Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380662028695
Склад
- Лінолева кислота — в соняшниковій олії має вміст 46-62%;
- Олеїнова кислота — в олії соняшника має вміст 24-40%;
- Арахідонова кислота — міститься в олії 0.7 – 0.9%;
- Пальмітинова кислота — менш ніж 1 %;
- Міристинова кислота — 1%;
- Стеаринова кислота — менш ніж 1%.
-
Хімічний склад, харчова цінність, калорійність
Склад олії соняшника не стійкий, сукупність речовин залежить від регіону та умов, у яких вирощували рослини.
Кожна олія майже на 100% складається з жирів, а соняшникова, крім стеарино-, пальмітіно-, олеїно-, арахісо-, лінолевого жирів (значих для ЦНС, серця та травлення) містить у собі:
- вітамін А, що перешкоджає в'яненню епідермісу та втраті волосся, запобігає появі лупи, зміцнює імунітет і регулює травлення;
- D, що відповідає за міцні та здорові кістки, нігті, зуби та запобігає захворюванням ендокринної системи;
- F (вмикальна кислота Омега-3 і 6) зміцнювальний судини, що сприятливо впливає на структуру волосся і шкіри, запобігає утворенню тромбів, атеросклерозу та варикозу, а також нормалізувальний кровообіг;
- Е (токоферол), що регулює репродуктивну функцію, запобігає зношуванню клітин і розвитку онкозаболювань (нерафінована олія соняшнику, порівнюючи з іншими жирами містить у 12 разів більше токоферолу);
- мінеральні сполуки, білки, фітин, дубильні речовини, лецитин і вуглеводи.
-
У соняшниковій олії не наявний холестерин, тому продукт дозволено вживати в їжу осердям хворим на атеросклероз і тим, хто страждає на ожиріння, попри надкалорійність олії — у 100 г 884 ккал.
Типи соняшникової олії
Для видобутку соняшникової олії у всьому світі використовують 3 способи:
1. Холодний віджим — сировина спресовує, отримана олія розливають у пляшки. Зберігається більше корисних речовин, смак і аромат насіння, але термін придатності найкоротший — 2-3 місяці.
2. Гаряче спресовування — попередньо обсмажене насіння пресують, водночас корисні речовини та смак зберігаються, термін зберігання 2-3 місяці.
3. Екстракція — олія витягується спеціальними розчинниками, які пропускаються через сировину, витягаючи з неї олію. Технологія дає змогу швидко та у великих об'ємах виробляти продукт, а також продовжити його термін збереження.