Моностеарат гліцерину
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: МГ
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Моностеарат гліцерину
Glycerol monostearate- Моностеарат гліцерину 90%
мішки 25 кг
Моностеарат гліцерину: характеристики та призначення
Моностеарат гліцерину відносять до неіоногенних со-емульгаторів, поверхнево-активних речовин, ліпофільних компонентів у складі косметичних засобів. Для його виготовлення використовується сировина натурального походження. Речовина характеризується здатністю створювати зворотні та прямі емульсії.
Низький показник гідрофільно-ліпофільного балансу знижує рівень ГЛБ усієї композиції, до складу якої він входить. Крім цього, Моностеарат гліцерину для косметики використовують ще й як диспергувальний агент для пігментів і як розчинник фосфоліпідів.
У невеликій кількості гліцерин виробляється клітинами організмів під час обмінних процесів як побічний продукт. Для промислових масштабів його витягають з ефірів фосфоліпідів, онтадеканової та пальмітинової кислоти. Ці кислоти видобуваються переважно з пальмової олії.
Моностеарат гліцерину у харчовій галузі використовують як емульгувальну, пластифікувальну та харчову добавку. У фармакології речовина загалом входить до складу захисних оболонок для паковань із гігроскопічними лікарськими препаратами та БАДами.
Основні властивості гліцерину
Гліцерин моностеарат має такі фізико-хімічні особливості:
· За зовнішнім виглядом схожий на порошок із дрібними гранулами.
· Гранули пофарбовані в білий колір із жовтуватим відтінком.
· Вирізняється не сильно вираженим запахом.
· Смак — трохи солодкуватий.
· Температура плавлення міститься в діапазоні від 63 до 68 градусів Цельсія.
· Робочий рівень водневого показника: в діапазоні від 6,8 до 8,2. У разі підвищення кислотності речовину властиво втрачати стабілізувальні функції.
· Вирізняється гарною розчинністю в гарячих нелетких оліях, метилкарбінолі, метилтрихлориді, пропаноні-2, ефірах.
· Практично не розчинний у воді, але схильний до емульгування під час додавання невеликої кількості поверхнево-активних речовин.
· Може сприяти посиленню емульгувальних і стабілізувальних властивостей інших компонентів.
Моностеарат гліцерину в косметиці популярний через такі особливості:
· Сприятливості до емульгування, стабілізації та диспергування.
· Способи створювати прямі стабільні дисперсні системи.
· Поліпшення структури та ступеня поглинання емульсій різного типу.
· Бути жировим складником косметики.
· Можливості знижувати показник ГЛБ композиції.
· Способи підвищувати пластичність твердих жирів у зворотних емульсіях.
· Сприяти розчиненню фосфоліпідів.
· Створювати пігментно-оливні суспензії.
Властивості гліцерину моностеарату дають змогу вмикати його до складу косметичної продукції в таких кількостях:
· У складі зволожувальних і скрабувальних засобів для обличчя і шкіри, а також у бальзамах-ополіскувачах для волосся — 3-5 відсотків від загальної маси засобу. Водночас як емульгатора відсоток його вмісту може збільшуватися до 10.
· У складі щільних кремів — від 5 до 10 відсотків (як соемульгатор), і 20-25 відсотків при ЖФ.
Речовина вноситься в жирну фазу та піддається нагріванню разом із твердими та рідкими оліями до температури 65 градусів.
Моностеарат гліцерину не належить до речовин, що викликають алергічні прояви, проте людям із чутливою шкірою необхідно тестувати засоби з цим компонентом у складі на невеликій ділянці шкіри.
Для зберігання гліцерину варто вибирати герметичну тару та сухе прохолодне місце.