Бензоат натрію Е211 Eastman Chemical Company США гранули
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: E211
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Бензоат натрію (Бензонокислий натрій, Sodiumbenzoate, E211) харчова домішка Е211 (бензоат натрію) на вигляд являє собою порошок білого кольору, який не має запаху, зі солодкуватим смаком. З погляду хімії бензоат натрію — це натрієва сіль бензойної кислоти, яка в природі в малих кількостях є в чорносливі, родзинці, журавлині, яблуках, а також у приправах кориці та гвоздиці.
Застосування:
Бензоат натрію дуже активно використовується як консервант під час виробництва майонезу, м'ясних і рибних продуктів, маргарину, кетчупів, солодких газованих напоїв, плодово-ягідних продуктів, кондитерських виробів, повидла, рибної ікри, алкогольних напоїв, джемів, желе, мармеладу, безалкогольного пива, цукерок, овочевих консервів, соків, спецій тощо.
- як консервант у фармацевтиці;
- під час виробництва гігієнічних і косметичних засобів, наприклад, зубних паст, шампунів, гелів;
- в тютюновій промисловості для запобігання плесненню курювальних і жувальних сортів тютюну;
- як інгібітор додають в охолоджувальні рідини автомобільних двигунів.
- Фасування в мішках по 25 кг
Застосовується:
- як консервант для маргаринів, майонезів і делікатесних продуктів, що містять майонез;
- як консервант для кислої фруктової продукції;
- в безалкогольних напоях слугує додатковим недорогим фактором захисту проти дріжджів;
- в тютюновій промисловості для запобігання плесненню тютюну;
Приблизна доза бензоату натрію Е211:
- м'ясопродукти — 0,1-0,4%;
- повидло, меланж, кондитерські вироби — 700 мг/кг;
- плодово-ягідні напівфабрикати та маргарин — 1000 мг/кг;
- рибна ікра та рибні консерви — 1000-2000 мг/кг;
- безалкогольні напої — 150 мг/л;
- алкогольні напої з рівнем алкоголю менш ніж 15% — 200 мг/л;
- джеми з малим вмістом цукру, желе, мармелади, фруктові пасти — 500 мг/кг;
- безалкогольне пиво — 200 мг/л
- Бензоат натрію розчиняють у невеликій кількості воды. Потім цей розчин вносять у продукт. Стадія внесення консерванта в продукт визначається технологією його виробництва. Оптимальним вважається момент відразу після пастеризації або стерилізації