Кошик
516 відгуків
ПЕРЕДЗВОНЮЕМО, ЗАКАЗЫ ОТ 25 КГ1 -19 КГ НЕ ТОРГУЕМО
+380 (97) 531-11-33
+380 (50) 445-22-60

Селітра харчова для засолювання м'яса

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: СН

80 ₴/кг

Показати оптові ціни
+380503297878
  • +380 (97) 531-11-33
    Надежда Гл. менеджер
  • +380 (50) 445-22-60
    Надежда Гл. менеджер
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Селітра харчова для засолювання м'яса
Селітра харчова для засолювання м'яса
80 ₴/кг
В наявності
+380503297878
  • +380 (97) 531-11-33
    Надежда Гл. менеджер
  • +380 (50) 445-22-60
    Надежда Гл. менеджер
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Нітрат натрію (азотнокислий натрій, натрієва силітра, чилійська силітра, натронна силітра) — натрієва сіль азотної кислоти з формулою NaNO3. Тьмяні прозорі кристали з ромбоедричною або ж тригональною кристалічною решіткою без аромату. Смак — зухвалий солоний. Використовується досить широко та вважається неодмінним в індустрії з'єднанням.

Мінімальне замовлення від 25 кг. Оптові ціни формуються з огляду на обсяг продукції, що замовляється.

Використовується як добриво; в харчовій, скляній, металообробній промисловості; для отримання вибухових препаратів, ракетного пального та піротехнічних консистенцій для надання жовтого кольору.

Калієва силітра являє собою безбарвний до білого кристалічний порошок, іноді з жовтувато-сіровим відтінком. Отримувала широке використання в сільському господарстві та інших галузях промисловості: у металургії застосовується для загартування металів; входить до складу деяких піротехнічних композицій і порохів; для освітлення й знебарвлення кришталевих скел, а також для зміцнення виробів зі скла використовується в скельній промисловості;  для виробництва термосолів, емалей, теплоносіїв; є цінним безбаластним добривом, що містить два поживні елементи — азот і калій. Калієва силітра добре розчиняється у воді.

Фасування мішки по 25 кілограмів. Упаковують калієву силітуру в поліпропіленові мішки з поліетиленовими вкладками. Маса нетто продукту 50±1 кг.

Вимоги до транспортування. Доставка калієвої сталітри здійснюється критий автотранспортом із дотриманням усіх правил перевезення вантажів, на перевантажному транспорті. Не можна проводити навантаження, розвантаження, перевезення та зберігання пелітри разом із горючими речовинами, циманістим калієм, мінеральними кислотами, породами. Також не допускається змішування із соломою, деревними тирсами, торфом, вугіллям та іншими органічними речовинами, щоб уникнути самозгорання, вибуху та пожежі.

Селітра харчова для засолювання та копчення м'яса, (Калієва силітра KNO3, азотнокислий калій, нітрат калію).

Калійна силітра для засолення свинини, яловичини та телятини. 
Пропорція для 5 кг м'яса. 
Для 2,5 літра води додати 1 чайну ложку меленого перцю, 2 чайні ложки майорана, 2 лаврові аркуші, 5 зерен запашного перцю, 12 зерен ялівцю, кілька штук гвоздики, щіпку коріандру та чебрецю (можна також використовувати готову суміш трав для засолки). Приправи кип'ятити у воді впродовж 10 хвилин. У вже холодний маринад додати 10 г нітрату калію (1/2 пачки), 20-40 г солі, чайну ложку цукру, ретельно перемішати. Наколюючи м'ясо шприцом із голкою завтовшки 1 мм, ввести приблизно 100 мл маринаду через регулярні проміжки всередину шматка. М'ясо щільно укласти в кам'яну або емальовану каструлю й залити іншою частиною маринаду (м'ясо має бути повністю прикрите). Засаджувати 7-9 днів за температури 4-8 градусів, повертаючи м'ясо через кожні 2-3 дні. 
Засолене м'ясо можна варити, коптити, запікати або смажити на грилі. 
Склад: - Маса нетто: 20 г на 10 кг м'яса, 

1. СПЕЦІФІКАЦІЯ Селітра харчова для засолювання м'яса, (Калієва силітра KNO3, азотнокислий калій, нітрат калію)
Нітрат калію — калійна силітра (KN03), безбарвна, кристалічна сіль (Е 252), використовувана для засолювання м'яса традиційними методами. Нітрат калію (калійна силітра) є (крім кухонної солі) найважливішою добавкою, використовуваною під час засолювання м'яса, що гарантує не тільки продовження його придатності до споживання, але і збереження рожевого кольору м'яса. Рецепт його використання є на пакованні. 
На першій стадії засоски (після додавання пелітри, солі та спецій, нітрат-іони з селітри під дією природних ферментів, що містяться в м'ясі, редукують до нітритів (у кількості не більш ніж вміст міоглобіну).
На другому етапі іони нітриту реагують із міоглобіном, білком, відповідальним за рожевий (але стійкий) колір м'яса. Продуктом реакції є міцний нітрозоміоглобін зі стійким рожевим кольором, навіть за вищих температур. 
2. ДОСТОСУВАННЯ Селітра харчова для засолювання м'яса, (Калієва силітра KNO3, азотнокислий калій, нітрат калію)
Нітрат калію (калійна силітра) є крім кухонної солі найважливішою домішкою, використовуваною під час засолювання м'яса, що гарантує:
- збереження рожевого кольору м'яса, позаяк сіль сама змінює природний пігмент м'яса на бежево-сірий,
- позитивний вплив на смак м'яса,
- стійкий колір заселеного м'яса,
-сильні бактеріостатичні та бактерицидні властивості (особливо щодо ьактерій ботулізму), 
— термічні процеси (варення шинки), яким піддаються м'ясопродукти, знищують бактерії в них, але не руйнують спори) — цю "задачу" виконує силітра.
- м'ясо, оброблене пелітрою, не покривається слизовим нальотом,
Чому краще використовувати силітуру, ніж нітрит, що містять продукти (наприклад, засіб Peklosol)?
Використання нітрату калію, що містить тільки нітрат-іони, є здоровішим і безпечнішим із доступних на ринку сумішей для засолення м'яса, що містять нітрити, які в разі навіть незначно передозування можуть бути шкідливими для нашого здоров'я. 
3. ДОДАТКОВА ПОЛЕЗНА ІНФОРМАЦІЯ про харчову селі
Крім нітритів, небезпечними є нітрозаміни, сполуки, що утворюються під час нагрівання м'яса внаслідок реакції нітриту з амінами. Ці сполуки можуть бути канцерогенними.
Засолка за допомогою нітрату калію затвердіння триває два дні довше, ніж нітритами, але це безумовно здоровіше й безпечніше!

Основні
Країна виробникУкраїна
Вид добриваБікарбонат амонію
Препаративна формаПорошок
Упаковка
УпаковкаМішок
Вага25 кг
Користувальницькі характеристики
ВиробникУкрвторгресурс
  • Ціна: 80 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner