Харчова добавка Е471
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: Е471
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Сучасна система живлення стає все далі та далі від натуральних продуктів. Це той яскравий приклад, коли прогрес і еволюція науки можуть обернутися злом. Сьогодні на прилавках магазинів можна побачити такі «речовини» (їх навіть не можна назвати продуктами), що просто дивовижно — як взагалі можна було створити такий продукт. Для того, щоб поєднати несумісне, виробники поставили собі на службу всі передові технології хімічної промисловості. Як це проявляється на практиці? Дуже просто. Завдяки складним хімічним трансформаціям створюється продукт, який містить у собі часом несумісні компоненти, які не тільки непридатні для споживання, а за природних умов навіть не могли б змішатися один з одним. Для цього використовуються емульгатори.
Ці харчові добавки дають змогу змішувати та надавати форми речовинам, які абсолютно не сумісні. У природі все продумано, і якщо речовини не змішуються, отже, їхнє з'єднання призведе до утворення шкідливого для здоров'я або довкілля продукту. Але сучасна хімічна промисловість давно суперечить природі. Емульгатори дають змогу здійснювати неймовірні хімічні дива, які потім потрапляють до нас на стіл. Ще одним помічником у цій справі є стабілізатори — вони надають неприродному продукту привабливу форму та консистенцію й дають змогу йому, грубо кажучи, не розтікатися й не розкладатися.
Харчова добавка Е471
Е471 — яскравий представник вищеописаних стабілізаторів і емульгаторів, який являє собою моногліцериди та дигліцериди жирних кислот. Сама назва вже вводить в подив. Пам'ятайте всім відомий «магічний» експеримент із дитинства, коли нам показують фокус, як вода не може змішатися з олією? Харчова домішка Е471 може порушити закони фізики та запросто змішати не тільки воду та олію, але й взагалі все, що завгодно. Вгодно, зрозуміло, не нашого організму, а виробнику, який прагне зробити максимально дешевий і водночас максимально привабливий для споживача продукт. Як відомо, перший аспект у виборі продукту — зоровий. І якщо продукт має приємний вигляд, ми як мінімум уже їм зацікавитьмося. А отже, ймовірність, що ми його купимо, неабияк зростає.
Е471 — моно- та дигліцериди жирних кислот — видобувається з цілком натуральних продуктів способом специфічного оброблення. Наприклад, із гліцерину. Формально добавка Е471 нешкідлива для людського організму, і дослідження, загалом, це підтверджують. Але тут має місце типова уловка — сама домішка, цілком можливо, нешкідлива, але ті харчові продукти, які створюються з її участю, ніяк не можуть бути нешкідливими. Е471 бере участь у виробництві жирних і молочних продуктів. Правильніше буде слово «молочні» писати в лапках, тому що молоко, яке піддається обробці за участю Е471, перетворюється на що завгодно, але тільки не в молочний продукт. За допомогою E471 виробляють такі «молочні» продукти, як-от маргарин, морозиво, молочний соус, йогурт, сирний крем, кондитерські вершки та інше.
Під маскою нібито молочного продукту нам намагаються продати якусь дику, несумісну суміш, яка була вироблена тільки завдяки складним хімічним перетворенням. Також Е471 застосовується у виробництві «продуктів харчування», як-от печиво, крекери, сухарики та інші отрути кондитерської промисловості. Отже, попри те, що харчова добавка Е471 віднесена офіційно до розряду нешкідливих, вживати продукти, створені з її допомогою, вкрай шкідливо для здоров'я. Про це виробники, вчені та медицина віддали перевагу скромному втомленню. Це той яскравий приклад, коли ніби б обладналося правда, але не вся, а лише та частина, яку можна згладити без шкоди для себе та свого бізнесу. За цим принципом сьогодні побудована й харчова промисловість, і наука загалом.