
Камедь ріжкового дерева
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: КРД
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Пропонуємо до вашої уваги ефективних загусників для м'ясних, молочних, масложирових, кондитерських та інших видів харчових виробництв — камедь ріжкового дерева харчова добавка Е410
Камедь ріжкового дерева
1. Походження (місце вирощування, зовнішній опис).
Ріжкове дерево вирощують на півдні Марокко, у Чилі.
Бобів ріжкового дерева — Е 410 отримують, використовуючи плоди дерева Ceratonia siliqua L.
2. Будова (формула, хімічні та фізичні властивості).
Полісахаридна структура кароба утворена з довгих лінійних ланцюгів, що складаються з молекул D-манози з бічним ланцюгом D-галактози. Розподіл бічних ланцюгів галактози не впорядкований. Співвідношення манози та галактози в молекулі кароба — 4:1.
Ceragum розчинна в гарячій воді та найбільшої в'язкості такий розчин досягає за температур понад 80 °C. У разі концентрації 2-3% утворюється густа пастаподібна маса, але не гель.
3. Виробництво.
Кароб отримують простим помелом ендосперму насіння, не піддаючи абсолютно жодної модифікації. Тільки в відмітність від гуара, жорсткішу оболонку насіння ріжкового дерева розм'якшують сіркою.
4. Застосування.
Харчовим системам він надає кремоподібну структуру. Однак, як і гуар, камедь плодів ріжкового дерева чутлива до кислотності середовища. У "холодних" технологічних процесах проблем зазвичай не виникає, проте за високих температур ефект від присутності в системі знижується. Так само, як і гуар під час використання в комбінації з іншими камедами, зокрема з ксантом, а також із каррагенаном, камедь ріжкового дерева проявляє синергетичний ефект.
У харчовій промисловості борошно з бобів ріжкового дерева застосовується переважно як загусник під час виробництва сирів, морозива, йогуртів, наповнювачів, майонезів, кетчупів, фруктових напоїв, кондитерських і м'ясних виробів.
Всі наші продукти упаковані в багатошарові паперові мішки з поліпропіленовою вкладкою по 25 кг.