Кошик
522 відгуків
Обробка замовлень здійснюється на протязі 24 годин
+380 (97) 531-11-33
+380 (50) 445-22-60

Глютамат натрію

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб
  • Код: ГН

55 ₴/кг

Показати оптові ціни
+380503297878
  • +380 (97) 531-11-33
    Надежда Гл. менеджер
  • +380 (50) 445-22-60
    Надежда Гл. менеджер
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Глютамат натрію
Глютамат натрію
55 ₴/кг
В наявності
+380503297878
  • +380 (97) 531-11-33
    Надежда Гл. менеджер
  • +380 (50) 445-22-60
    Надежда Гл. менеджер
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення

Натрій глутамінокислий — підсилювач смаку продуктів натурального походження

Глутамат натрію Е621 — це кристалічний порошок мононатрієвої солі аміноглутарової кислоти, він найчастіше застосовується на підприємствах харчової промисловості заради посилення натурального смаку харчових продуктів. Особливо його поважають у закладах східної, азіатської та вегетаріанської кухні.

Хімічні та фізичні характеристики речовини

Натрій глутамінокислий — найчастіше ми називаємо його глутамат натрію або глутамінат натрію, ця речовина білого, зрідка жовтуватого кольору. Він чудово розчиняється у воді та інших рідинах, надаючи їм солонувато-солодкого присмаку. Ця речовина не є гігроскопічною, вона погано піддається розчиненню у звичайних розчинниках органічного походження, як-от ефір.

Глутамат натрію вирізняється стабільністю — він не надає трансформації під час оброблення харчової сировини та не розкладається на окремі складники під час виготовлення різних харчових продуктів. За своєю суттю, ця речовина є амінокислотою, причому однією з найпоширеніших і часто використовуваних — глутамат натрію купити ви завжди можете на нашому сайті Україна Промислова.

Натрій глутамінокислий формується в харчових продуктах природним способом, також він може вмикатися в їх склад ззовні. 1909 року ця речовина була вперше синтезована штучним способом завдяки реакції гідролізу пшеничного та соєвого білків. Синтетичні способи отримання цієї речовини не припалися, тому її добувають способом природної ферментації білків із використанням спеціальних бактерій.

Глутамінат натрію входить до складу таких харчових продуктів, як-от молоко, м'ясо, риба, ягоди, гриби, злаки, овочі, соєвий соус, саме тому ця харчова добавка була офіційно визнана натуральною і часто використовується на підприємствах харчової галузі.

Натрій глутамінокислий плавиться за температури 165 °C, а розкладається на окремі компоненти за температури 225 °C. Його молярна маса дорівнює 169,1 г/ммоль.

Глутамат натрію: застосування на підприємствах харчової промисловості

Мода на використання цієї харчової добавки прийшла до нас з Азії — цей компонент давно застосовується для посилення натурального смаку різних страв. Добавку Е621 часто можна побачити на пакованнях солодощів, безалкогольних напоїв, закусок, сухих сніданків, харчових концентратів, приправ, підлив, сухариків, чипсів, страв швидкого приготування.

Цей компонент також трапляється у фруктах і овочах, які пройшли оброблення, і в харчових продуктах, виготовлених на основі горіхів. Глутамат натрію, дозування якого в готових продуктах живлення не має перевищувати 10000 мг/кг, також використовується як замінник солі в дієтичних харчових продуктах.

Щодо глутамату натрію як підсилювача смаку, то основне його завдання — це надати кожній страві максимально високі смакові якості, не змінюючи його істинний смак. Ця нехитра, на перший погляд, добавка дає змогу зробити акцент на ароматі та смаку їжі, вона посилює чутливість смакових рецепторів, які розташовані на поверхні язика.

Якщо вас зацікавити глутамат натрію, де міститься він ще, крім перерахованих вище харчових продуктів — знайте, що його використовують великі харчові підприємства, щоб заощадити на використанні натуральних інгредієнтів, як-от морепродукти, м'ясо, риба.

Для створення по-справжньому смачних страв достатньо використовувати лише малу частину натуральних інгредієнтів і кристали натрію глутаміновокислого. В підсумку споживач отримує насичену та яскраву смак їжу, навіть не підозрюючи ступеня її натуральності.

Особливо незамінним цей компонент є на підприємствах, які використовують заморожене м'ясо або на яких натуральне м'ясо частково або повністю замінюється соєю. Глутамат натрію дає змогу замаскувати вади якості вихідної харчової сировини та відновити його початковий смак, який погіршився під час оброблення або тривалого зберігання.

Сучасні підприємства харчової промисловості часто використовують цю речовину спільно з риботайдом — цю добавку ви напевно зустрічали на пачках продуктів під абревіатурою Е627. Їх поєднання дає змогу неабияк посилити вихідний смак напівфабрикатів, харчових продуктів із м'яса та риби. До того ж, їхнє застосування дає змогу:

·                    усунути неприємний посмак після вживання продукції в їжу;

·                    зменшити рівень гіркоти та кислотності харчових продуктів;

·                    врівноважити смакові характеристики їжі.

 

Глутамат натрію: де застосовується речовина в сільському господарстві

Якщо використання цієї добавки в харчовій промисловості є очікуваним, то цього не можна сказати про сферу сільського господарства. Заглушка полягає в тому, що саме ця біоактивна речовина дає змогу підвищити ефективність засвоювання тваринами поживних компонентів кормів. Регулярне застосування глутамату натрію підвищує позитивну динаміку розмноження тварин і збільшує рівень приросту їхньої живої ваги.

Все дуже просто — наявність цієї харчової добавки в раціоні тварин покращує якість і смак споживаної ними їжі. Чим смачніший для них корм, тим більше тварини здатні з'їсти — у результаті під час забою власники ферм отримають набагато більше м'ясної сировини, ніж без використання глутамату натрію.

Основні
ВиробникFufeng Group
Країна виробникКитай
  • Ціна: 55 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner