
Чабер
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: ЧЧ
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Пряності та спеції — це секретний інгредієнт гарного кухаря, завдяки якому страва набуває незабутній смак. Сьогодні жоден продукт не обходиться без ароматизаторів, підсилювачів смаку та барвників, але натуральні приправи все ще цінуються на лад вище.
Спеції можна розділити на кілька категорій:
· спеції для м'яса
· спеції для риби
· для маринування
· спеції для випічки
· для овочів і фруктів.
Незабутній аромат випічки
Для приготування випічки використовується ціла низка прянощів, що створюють той звабливий аромат, повз який неможливо пройти. Традиційно для приготування ароматних булочок і пирогів додають гвоздика або мелену корицю. Саме вони надають тісту такий спокусливий запах і створюють особливий смак, а за допомогою маку та простого тіста завжди можна «зобразити» швидкі булочки до чаю.
Кмин і шафран часто використовуються для приготування хліба. З їхньою допомогою навіть за простим рецептом можна отримати дуже апетитну страву.
Мускатний горіх — та сама причина приємного терпкого присмаку, який нерідко можна побачити в тістечках і тортах. У поєднанні з іншими спеціями він здатний повністю розкрити всі смакові якості випічки.
Іноді для найцікавіших рецептів потрібні досить рідкісні смакові добавки, але, на щастя, практично будь-які спеції купити можна в інтернет-магазині.
Секретний інгредієнт для запікання м'яса
Більше, ніж рецептів приготування хліба, в Інтернеті та кулінарних книгах можна знайти тільки рецепти приготування м'яса. І здебільшого оригінальний смак будується якраз на додаванні однієї рідкісної спеції або цілої суміші з прянощів, хоча для приготування смачної стейки іноді досить головки часнику та щіпки шафрану. Для того щоб м'ясо вийшло м'яким і соковитим, рекомендується потримати деякий час у маринаді. Найпростіший рецепт маринаду — це змішати у воді чорний перець, гвоздика, додати часточку лимона та додати туди м'ясо або рибу. Попри простоту, готова страва набуває оригінального вишуканого смаку.
Як і з іншими стравами, у приготуванні м'яса або риби головне не переборщити з добавками. Ті, хто не знають, як комбінувати приправи, можуть купити прянощі та спеції вже в готовому наборі та на виході отримати неймовірно смачну м'ясну страву.
Зберігання приправ, спецій і прянощів
В ідеалі спеції мають зберігатися так, щоб бути біля кухаря завжди під рукою, але водночас не втрачати своїх смакових якостей. У виборі місткості можна себе не обмежувати, адже приправи добре «чутять» себе в пакетах, скляних або пластмасових контейнерах, паперових мішках або в керамічному посуді. Головними ворогами прянощів і спецій є прямі сонячні промені та підвищена вологість. Через вологість не рекомендується зберігати сипучі інгредієнти в холодильнику, що найбільше підходить для них місце — в окремій шафці, що закривається. Якщо необхідно дістати трохи спецій, не потрібно робити мокрою ложкою або мокрими руками, адже волога згубно позначиться на смаку та консистенції.