Олія кукурудзяна, рафінована
- В наявності
- Тільки оптом
- Код: абр
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Олія Кукурудзяна, рафінована
Кукурудзяна олія
Родина: Сімейство злакових
Використані частини: Отримують кукурудзяну олію із зародків кукурудзи. Кукурудзяні зерна вимочують у воді від 30 до 40 годин і обробляють діоксидом сірки.
Цвет: від блідо-жовтого до червоно-коричневого.
Йодне число — 117-123
Число омилення — 187-193
Кукурудзяна олія — жирна олія, що виготовляється з насіння кукурудзи, використовувана господинями в кулінарії поряд із соняшниковою й оливковою оліями. Кукурудзу почали вирощувати як культурну рослину 7-12 тисяч років тому на території сучасної Мексики.
Хімічний склад олії та особливе співвідношення жирних кислот, що входять до складу кукурудзяної олії:
– Лінолева — 40-56%;
– Олеїнова — 30-49%;
– Пальмітинова — 8-11%;
– Стеаринова — 2,5-4,5%;
– Міристинова — 0,1-1,7%;
— Гексадецінова — 0,2-1,5%
– Арахінова — 0,4%;
— Лігноцеринова — 0,2%;
А також до складу олії з зародків кукурудзи входять:
— вітамін А, F, E;
— фітостерини;
– фосфатиди (лецитин);
— антиоксиданти;
— ферулова кислота.
І мінеральні речовини: калій, фосфор, залізо, мідь, нікель.
Свойства:
Одна з головних переваг кукурудзяної олії — високий вміст вітаміну Е — вдвічі більше, ніж в оливковій чи соняшниковій олії. Завдяки цій кукурудзяній олії сприяє нормальній роботі ендокринної системи, особливо статевих залоз, гіпофіза, надниркових залоз, щитоподібної залози, запобігає розвитку м'язової слабкості та втоми.
Кукурудзяна олія знижує утворення тромбів, має антимутагенні властивості, що захищають генетичний апарат клітин від мутацій, спричинених дією хімічних речовин, що іонізують випромінювань. Ненасичені жирні кислоти, що містяться в кукурудзяній олії, підвищують опірність організму до інфекційних захворювань і сприяють виведенню з організму надлишку холестерину. Кукурудзяна олія також багата на вітаміни В1, В2, РР, К3, провітаміни А, що є основними чинниками, що визначають його дієтичні властивості.
Косметичне застосування:
Особлива цінність кукурудзяної олії в косметиці зумовлена високою концентрацією ненасиченої лінолевої кислоти та лецитину, які виконують дуже важливу функцію — відновлюють бар'єрні функції шкіри. Має антиоксидантну, зм'якшувальну та поживну дію, покращує колір обличчя. Ліноленова й арахідонова кислоти, що містяться в кукурудзяній олії, беруть участь у багатьох процесах метаболізму, регулює проникність шкірного бар'єра та вологоутримувальні властивості шкіри. Його можна використовувати як самостійну олію — основу.
У косметичній практиці кукурудзяна олія застосовується під час догляду за сухою й жирною шкірою, проблемною, подразненою та в'яненою, особливо у разі зниження її тургору й еластичності, догляд за волоссям, зокрема у разі втрати його блиску та шовковистості.
Рекомендована концентрація:
- шампуні для волосся — 2-5%
- гелі для душу — 5-15%
- дитяча косметика — 2-15%
- мило-10-20%
Зберігання: Зберігати в щільно закритому темному тарі в темному прохолодному місці. Після відкриття зберігати тільки в холодильнику.