Олія ріпакова, рафінована
- В наявності
- Тільки оптом
- Код: абр
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Олія ріпакова, рафінована
Рапсова олія/Brassica napus L./
INCI: Rapeseed Oil
Ботанічна назва: Brassica napus L.
Синоніми: Rapeseed oil. Colza oil (анг.), Huile de colza (франц.), Rapsol (нім.), Oilo di semi di colza (італ.), Aceite de colza (ісп.), Rape Oil, canola ool, Repkovy olej
Колір: прозоре, допускається легке помутніння,
Аромат: запах і смак властивий рапсовій олії, без сторонніх запахів і присмаків.
Метод отримання: способом пресування й екстракції насіння ріпаку з подальшим переробленням на харчові продукти та для технічних цілей
Розчинність: У воді не розчиняється
Характеристики:
На вміст олії в насінні впливають як генетичні відмінності сортів, так і кліматичні чинники. Наприклад, під час визрівання насіння за температури +10 градусів у насінні збирається до 50% жирної олії.
Фізико-хімічні характеристики:
Кислотне число, Mg KOH/g — 0,06
Пероксидне число, Meq 02/kg — 0,1
Індекс заломлення за 20 °C — 1,4726
Відносна щільність 20С — 0,919
Вода, % — 0,02
Жирні кислоти:
С16:0 (пальмітінова) 4,4
С18:0 (стеаринова) 1,7
С20:0 (арахінова) 0,6
Мононенасичені кислоти
З16:1 (пальмітоолеїнова) 0,2
С18:1 (олеїнова) 64,2
З22:1 (ерукова) 0,3
Поліненасичені кислоти
С18:2(лінолева) 18,6
С18:3 (альфа-ліноленова) 7,8
Косметична дія:
Рапсова олія має чудову пом'якшувальну, відновлювальну дію, зволожувального агента у разі різних захворювань шкіри, особливо з ознаками всихання, зокрема почесу, Використовується в фармацевтичній практиці як розчинникаппсоріаз і т.д. акродерматит enteropathica, як компонент різних препаратів, що застосовуються в дерматології та косметиці.
Крім того, олія каноли стерильна використовується в фармацевтичній промисловості — виробництві олійних розчинів для ін'єкцій.
Лікувальна дія:
Рапсова олія покращує обмін речовин в організмі, розщеплює та виводить зайвий жир з організму, збільшує надходження кисню до клітин і внаслідок чого пришвидшує їх регенерацію. Завдяки ненасиченим жирним кислотам, що містяться в ньому, і в поєднанні з ферментом «Омега-3» знижує вміст холестерину в крові.
У особливо очищеної ріпакової олії спектр жирних кислот, що містяться в ній, ширший і корисніший для здоров'я, ніж навіть у високоякісній та дорогій оливковій олії. Рапсова олія містить у собі велику кількість ненасичених жирних кислот. З 100 г. Рапсової олії отримують 6 г — насичених, 66 г, мононенасичених і 27 г поліненасичених кислот. Поліненасичені жирні кислоти містять 18 г. «Омега-6» — льонової кислоти й 9 г «Омега-3» ліноленової кислоти. Завдяки цьому ріпакова олія належить до найвищої групи найкращих харчових рослинних олій.
Рапсова олія знаходить всебічне застосування в рецептах здорового харчування, де використовується для заміни багатьох менш якісних рослинних олій.
Високий вміст есенційних жирних кислот і особливо альфа — ліноленової кислоти багаторазово перевищує їх вміст в оливковій олії, а висока концентрація вітаміну Е та каротиноїдів у рапсовій олії підвищують опірність організму раковим захворювань у разі вживання ріпакової олії.
Методики застосування
Рапсова олія застосовують переважно в миловарній, текстильній, шкіряній промисловості, а також для виробництва оліф. Також із технічною метою як мастильне та пальне. Після рафінації та гідрогенізації використовується в маргариній промисловості. Виробляється і для побутового споживання, але за своїми смаковими якостями неабияк поступається соняшнику.
Як основа масло Рапса змішують у рівних кількостях або в співвідношенні 1:2 з мигдалевою, персиковою або абрикосовою оліями. Краще змішати кілька різновидів олій, де олія Рапса становитиме приблизно 10%.
Протипоказання та запобіжних заходів:
індивідуальна чутливість
Зберігати в щільно закритій темній тарі. Після відкриття зберігати тільки в холодильнику.