Олія Какао (РДО)
Опис: За температури до 27 °C тверда маса злегка жовтуватого кольору.
Запах: нейтральний
Число омилення, мг КОН/г: 186
Країна-виробник: Гана
Олія какао (рафінована). Виробляють його з кісточок і маси плода какао.
Найкращі сорти олії мають білий або злегка жовтуватий колір і ніжний запах шоколаду. Олія високого ступеня очищення (РДО-рафінована, деодорована, вибілена) — білого кольору та майже нейтрального запаху. За нормальної температури 22-27 °C какао-олія — тверде та крихке, а за температури 32-36 °C — рідке, тобто температура його плавлення нижча за температуру людського тіла.
Хімічні та фізичні параметри:
Кислотне число, Mg KOH/g, - 2,5;
Неомильні речовини — 0,7%;
Пероксидне число, Meq O2/kg, - 0,8.;
Індекс заломлення за 40 °C — 1,4569;
Колір (Гарднер) — 3,9;
Йодне число, g l2/100 g, - 35,3;
Точка плавлення, С — 34,3;
Число омилення, Mg KOH/g, - 194,0.
З'єднання жирних кислот:
Пальмітинова кислота (С 16:0), %, — 25,5;
Стеаринова кислота (С 18:0), %, — 35,7;
Олеїнова кислота (С 18:1), %, — 33,8;
Лінолева кислота (С 18:2), %, — 2,9;
Олія какао надає на шкіру пом'якшувальну та зволожувальну дії. У разі тривалого використання шкіра стає гладкою, поліпшується колір обличчя, без дрібних зморщок (зокрема, якщо використовувати олію замість крему для очей, зникають «гусячі лапки»). Ця олива є доброю профілактикою розтяжок. Крім того, завдяки своєму складу олія какао перешкоджає проникненню в шкіру шкідливих речовин, що особливо актуально для мешканців великих міст. Ще одна корисна властивість, яку не можна не зазначити, — це здатність олії відновлювати пошкоджені клітини.
Олія-какао широко застосовується в косметології, оскільки завдяки метилксантину, кофеїну, таніну у своєму складі має загоювальні та тонізувальні властивості.
Основні | |
---|---|
Виробник | Ганза |
Країна виробник | Гана |
Вага | 500 г |
- Ціна: 700 ₴/г
- Мінімальне замовлення: 500 г