Манна крупа
- В наявності
- Оптом і в роздріб
- Код: МК
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Манна крупа
Калорії, ккал:
328Білки, г:
10.3Жири, г:
1.0Вуглеводи, г:
67.4Манна крупа, або звична манка — різновид пшеничної крупи середнього помелу, з акуратними, практично правильної круглої форми, крупинками. За ступенем помелу та залежно від сорту пшениці манна крупа трохи відрізняється за кольором — від практично білої до трохи жовтуватої, кольору вершкового масла (calorizator). У продажу є манна крупа з різним маркуванням:
Т — виготовлена з пшеничних зерен твердих сортів;
М — виготовлена з пшеничних зерен м'яких сортів;
МТ — із суміші пшениці обох сортів.
Калорійність манної крупи
Калорійність манної крупи становить 328 ккал на 100 грамів продукту.
Шкід манної крупи
Манка містить так звані «швидкі» вуглеводи, цукор яких миттєво всмоктується в кров, дає потужний енергетичний заряд, але також швидко злітається, й організм вимагає наступної порції енергії для нормальної життєдіяльності. Тому не рекомендується вживати страви з манної крупи діабетикам усіх типів і тим, хто прагне скинути зайві кілограми. У манній крузі міститься велика кількість глютену, це варто враховувати всім, хто страждає на індивідуальну нестерпність глютену. За сучасної різноманітності каш і круп, не треба годувати дітей виключно манною кашею, як було заведено в період тотального дефіциту, потрібно пам'ятати про високу калорійність продукту.
Склад і корисні властивості манної крупи
У складі продукту є вітаміни В1, В2, В6, Е, Н и РР, а також потрібні мінеральні речовини: калій, кальцій, магній, залізо, кобальт, фосфор и натрій, крохмалі. Клітковики в манній крузі небагато, тому вона ідеально підходить для «щируючих» дієт, відновлення після операцій на черевній порожнині. Відмітна риса манки — її властивість перетравлюватися і всмоктуватися в нижньому відділі кишківника, не подразнюючи його стінки, це важливо для тих, хто страждає на захворювання шлунково-кишкового тракту, особливо виразками та гастритами. Манна крупа добра для підтримки ослаблених сил організму після перенесених захворювань, під час занепаду сил або після нервових розладів.