Уксусна кислота (етанова кислота) CH3COOH — органічне з'єднання, слабка — передня однооснова карбонова кислота. Солі та складні ефіри оцтової кислоти називаються ацетатами.Уксус є продуктом бродіння вина та відомий людині з давніх часів.Уксусна кислота являє собою безбарвну рідину з характерним різким запахом і кислим смаком. Гігроскопічна. Необмежено розчинна у воді. Змішується з багатьма розчинниками. Водні розчини оцтової кислоти широко використовуються в харчовій промисловості (харчова домішка E260) і побутової кулінарії, а також у консервуванні та для позбавлення від накипу. Уксусну кислоту застосовують для отримання лікарських і запашних речовин, як розчинник (наприклад, у виробництві ацетилцелюлози, ацетону). Вона використовується в книгодрукуванні та фарбуванні. Уксусна кислота використовується як реакційне середовище для проведення окислення різних органічних речовин. У лабораторних умовах це, наприклад, окиснення органічних сульфідів пероксидом водню, у промисловості — окиснення пара-ксилолу киснем повітря в терефталеву кислоту. Оскільки пари оцтової кислоти мають різкий подразнювальний запах, можливе її застосування в медичних цілях як заміну намирного спирту для виведення хворого з обморального стану.
Фасування: IBC-контейнера на 1000 литров, ПЕТ-каністри 10-30 літрів.
Фасування: IBC-контейнера на 1000 литров, ПЕТ-каністри 10-30 літрів.
Характеристики
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Укрвторгресурс |
Інформація для замовлення
- Ціна: 35 ₴/л