Адипінова кислота — харчова добавка групи антиоксидантів e355. Тьмяний моноклинні кристали, що просто розчиняються в спирті або ж ефірі,; переганяється без розкладання. Щільність 1,36 г/см3. Смаження — 153 C, жар розкладання — 210-240 C, жар кипіння (за 100 мм.рт.ст.) - 265 C.
Хим формула: С6O4Н10.
Використання адипінової кислоти.
Адипінова кислота вважається важливим напівпродуктом у виробництві синтетичного волокна нейлону, полігексаметиленадипінаміда, її ефірів, поліуретанів. Ще застосовується як харчова добавка E355 (як м'який підкислювач з маленькою гігроскопічністю й кислим смаком для виробництва безалкогольних напоїв, у жувальній гумці, у кондитерських виробах тощо).
Адипінова кислота має всі хімі якості, що відповідають карбоновим кислотам. Просто тарифікується в моно- та діефіри. З гліколями сформує поліефіри. Ефіри адипінової кислоти використовуються як пластифікатори та мастильні олії.
Регулюючий складник всіляких засобів для видалення накипу. Застосовується ще для видалення залишкового матеріалу згодом наповнення швів між глиняними плитками.
Фасування в мішках по 25 кілограмів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 25000 |
Виробник | Укрвторгресурс |
- Ціна: 31 ₴/кг