Агар-агар - це гідроколоїд, складний полісахарид (суміш полісахаридів агарози й агарокопіну), одержуваний способом екстрагування з червоних і бурих водоростей.
Він є рослинним замінником желатину. Він не засвоюється організмом людини.
Виготовляється за технологією: миття й очищення водоростей — обробка лугом і водою — екстракція — фільтрація — застигання — пресування — сушіння — подрібнення.
У готовому вигляді харчова агар — це блискучі прозорі «стрічки» або «пластинки» завдовжки до 30 і завширшки 0,5 сантиметра без запаху. Вони швидко розбухають у холодній воді (без розчинення) і без залишку розчиняються в гарячій.
Є 2 сорти:
Вищий — колір білий або світло-жовтий, допускається злегка сірий відтінок;
, перший — колір від жовтого до темно-жовтого.
Застосування:
· у харчовій промисловості (харчова домішка Е406) для виробництва кондитерських виробів (мармелад, зефір, жувальні цукерки, пастила, начинки, суфле), столових солодких страв (желе, мусів, бламанже, кисел), дієтичних продуктів (джем, конфітур)
· в мікробіології для виготовлення щільних і напіврідкісних поживних середовищ;
· в медицині як проносний;
· у фармацевтиці під час виробництва ліків і таблеток
· у радіології може бути доданий до сульфату барію.
Фасування мішки по 25 кілограмів.
Основні | |
---|---|
Тип | Желатин |
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Вага | 25000 |
Виробник | Укрвторгресурс |
- Ціна: 215 ₴/кг