
Лизин
- В наявності
- Тільки оптом
- Код: ЛЛ
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Лизин
(L-лізин) — це незамінна лімітувальна амінокислота, що входить до складу практично будь-яких білків. Являє собою безбарвні кристали.Лізин має широкий спектр біологічних ефектів і насамперед лізин життєво потрібен як елемент білків організму. Ця амінокислота в чималих кількостях міститься в колагені, який забезпечує міцність м'язів, хрящів, зв'язок і сухожиль. Косивно лізин зміцнює кістки, позаяк сприяє абсорбції кальцію з кишківника, у разі його недостатнє може розвиватися остеопороз (підвищена ламкість кісток). Лізин відіграє важливу роль у імунній системі, тому що потрібен у великих кількостях для продукції антитіл (імуноглобуліну). Лізин входить до складу гормонів і ферментів, які регулюють метаболічні процеси організму.
Синтетичний лізин застосовують для збагачення кормів і харчових продуктів. Лізин є прекрасною добавкою, яка сприяє засвоєнню кормів, а також сприятливо впливає на ріст тваринний. Використання цієї харчової добавки дає змогу збільшити вагу тварин від 10 до 30%, а також отримати молока на 12% більше, а яйцемісткість кур збільшується як мінімум на 10%.
Серед амінокислот, які додаються до корму тваринам, лізин, мабуть, посідає перше місце.
У разі браку лізину сердиться весь білковий обмін. З лізину будуються білки м'язів і колагену — компонента сполучної тканини. Від нього залежать міцність і еластичність зв'язок і сухожиль, а також і кісток, позаяк він сприяє засвоєнню кальцію і його вбудовуванню в кісткову тканину. Він прискорює відновлення кісткової тканини після травм і операцій, запобігає остеопорозу, порушенню жирового обміну та розвитку атеросклерозу, запобігаючи інфарктам та інсультам.