Глутамат натрію
являє собою білий кристалічний порошок або солонкувато-солодкуватого смаку, зовні трохи схожий на сіль або цукор. Добре розчиняється у воді, середньо розчиняємо в етанолі, не розчиняємо ефірі.
Зараз харчовий глутамат натрію отримують методи мікробіологічного синтезу та гідролізу білків із різної сировини, за участю бактерій дріжджових видів (Brevibacterium, Arthrobacter, Microbacterium, Corynebacterium) з подальшим концентруванням і кристалізацією готового продукту.
Застосування:
Вона широко використовується в харчовій промисловості як синтетичний підсилювач смаку й аромату. Застосовується в багатьох промислових виробах: у приправах, бульйонних кубиках, соусах, майонезах, кетчухах, консервованих і заморожених напівфабрикатах, ковбасних виробах, м'ясних і рослинних консервах, снеках (чипсах, сухарках), а також інших продуктів, зроблених із м'яса, птиці, дарів моря, грибів, деяких овочів.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Укрвторгресурс |
- Ціна: 72 ₴/кг