Фумарова кислота
це білий кристалічний порошок без запаху, що характеризується кислим фруктовим смаком. Погано розчиняється у воді, спирті, бензолі, діетиловому ефірі.
Промисловий синтез фумарової кислоти відбувається за допомогою каталітичної ізомеризації малинової кислоти у водних розчинах за низьких рH. Також малинову кислоту отримують поряд із малиновим ангідридом у разі парофазного каталітичного окислення бензолу, а також окиснення кретонового альдегіду.
Застосування:
· У харчовій промисловості як регулятор кислотності (харчова домішка E297), як замінник лимонної та винної кислот.
· розчин фумарової кислоти використовують у медицині під час лікування псоріазу;
· для отримання поліефірних смол замість фталевого ангідриду
· для отримання бурштинової та яблучної кислот
· під час виробництва синтетичних висихальних олій, пластифікаторів;
· У фармацевтиці її застосовують як допоміжну та зорово надає білині речовину
· У птикавицтві необхідна кормова добавка для збільшення виробництва продукції
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Укрвторгресурс |
- Ціна: 68 ₴/кг