
Бурштинова кислота
- В наявності
- Тільки оптом
- Код: ЯК
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Бурштинова кислота
являє собою безбарвні гігроскопічні кристали, добре розчинні у воді, ацетоні, метанолі та етиловому спирті, не розчинні в бензолі, бензині та хлороформі. Є двоосновною граничною карбоновою кислотою.
Щільність 1,563 г/см3. Температура плавлення — 183 °C, температура розкладання — 235 °C.
Бурштинова кислота бере участь у процесі клітинного дихання кисневодушних організмів. Найважливіший учасник циклу трикарбонових кислот.
Міститься в невеликих кількостях у бурому вугіллі, бурштину, у рослинах і тваринах.
У промисловості бурштинову кислоту отримують головним чином гідруванням малинового ангідриду з подальшою гідратацією. Бурштинова кислота може бути отримана окисненням фурфуролу пероксидом водню. Відомий спосіб виділення бурштинової кислоти з відходів бурштину.
Застосовується в тваринництві та птицюванні як підживлення для з/х тварин і птиці.
Бурштикову кислоту також використовують як добриво. Вона прискорює дозрівання плодів, підвищує врожайність, збільшує вміст вітамінів і цукру в плодах. Підвищує холодостійкість, сухостійкість і опірність до захворювань. Застосовується як для замочування насіння, так і для обприскування та поливання рослин.
У харчовій промисловості вона використовується як харчової добавки — антиоксиданту, регулятора кислотності E363. Додається в напої, карамель, жувальну гумку, в ароматизованих сухих десертах, у желеподібних десертах, у концентратах супів і бульйонів, у порошкових сумішах для виготовлення напоїв удома.
Ефіри бурштинової кислоти використовують у парфумерній промисловості. Так, дієтилсукцинат — ароматизатор для харчових продуктів, компонент парфумерних композицій (запах квітів) і має властивості пластифікатора.
Препарати на основі бурштинової кислоти в медицині застосовуються для лікування серцево-судинних захворювань, порушень мозкового кровообігу, як-от протиотрута проти отруєнь, лікування анемії, гострих радикулітів, а також під час лікування та попередження грипу та інших простудних захворювань. Застосовується для лікування алкогольних отруєнь та їх запобігання.
Бурштинова кислота має виражену антигіпоксичну, метаболічну й антиоксидантну дію.
Вона й низка її похідних (наприклад, ангідрид, ефіри, сукцинімід, моно-диаміди, солі — сукцинати) використовуються для отримання деяких пластмас, поліефірних смол, барвників, інсектицидів, а також для синтезу поліедерних ароматичних вуглеводнів.
Паковання, транспортування та зберігання.
Бурштинову кислоту упаковують в поліпропіленові мішки з поліетиленовими вкладками по 25 кг нетто.
Транспортують у критих транспортних засобах залізничним, автомобільним, водним транспортом.
Зберігають у упакованому вигляді в сухому, проходному та вентильованому складському приміщенні, оберігаючи продукт від потрапляння вологи.