Матнакаш (арм. ) — вірменський національний хліб із пшеничного борошна різних сортів у формі товстої овальної або круглої пелюстки з еластичним великопористим м'якишем і твердою скоринкою.
Смаком матнакаша захоплювали американський художник Роквелл Кент, який двічівав Армінію в 1960-ті роки. Найчастіше в Росії цей тип вірменського хліба неправильно називається словом «лаваш», тоді як сам лаваш називається «тонким лаваш» — це неправильно, і правильно називати цей хліб саме словом «матнакаш».
Матнакаш випікається з дріжджового тіста. У процесі приготування тісто кілька разів обминають і відставляють, щоб воно збільшено в об'ємі в кілька разів. На кінцевому етапі приготування поверхня тіста змащують завареною у воді мукою, розтягують до отримання ліжечка круглої або овальної форми та пальцями проводять замкнуту лінію, паралельну зовнішньому краю коржі, і поздовжні паралельні лінії по центру.
Смаком матнакаша захоплювали американський художник Роквелл Кент, який двічівав Армінію в 1960-ті роки. Найчастіше в Росії цей тип вірменського хліба неправильно називається словом «лаваш», тоді як сам лаваш називається «тонким лаваш» — це неправильно, і правильно називати цей хліб саме словом «матнакаш».
Матнакаш випікається з дріжджового тіста. У процесі приготування тісто кілька разів обминають і відставляють, щоб воно збільшено в об'ємі в кілька разів. На кінцевому етапі приготування поверхня тіста змащують завареною у воді мукою, розтягують до отримання ліжечка круглої або овальної форми та пальцями проводять замкнуту лінію, паралельну зовнішньому краю коржі, і поздовжні паралельні лінії по центру.
Характеристики
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип | Пшеничний хліб |
Користувацькі характеристики | |
Виробник | Укрвторгресурс |
Інформація для замовлення
- Ціна: 13 ₴