Матнакаш
- В наявності
- Тільки оптом
- Код: ММ
+380503297878
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
Опис
Характеристики
Інформація для замовлення
Матнакаш (арм. ) — вірменський національний хліб із пшеничного борошна різних сортів у формі товстої овальної або круглої пелюстки з еластичним великопористим м'якишем і твердою скоринкою.
Смаком матнакаша захоплювали американський художник Роквелл Кент, який двічівав Армінію в 1960-ті роки. Найчастіше в Росії цей тип вірменського хліба неправильно називається словом «лаваш», тоді як сам лаваш називається «тонким лаваш» — це неправильно, і правильно називати цей хліб саме словом «матнакаш».
Матнакаш випікається з дріжджового тіста. У процесі приготування тісто кілька разів обминають і відставляють, щоб воно збільшено в об'ємі в кілька разів. На кінцевому етапі приготування поверхня тіста змащують завареною у воді мукою, розтягують до отримання ліжечка круглої або овальної форми та пальцями проводять замкнуту лінію, паралельну зовнішньому краю коржі, і поздовжні паралельні лінії по центру.
Смаком матнакаша захоплювали американський художник Роквелл Кент, який двічівав Армінію в 1960-ті роки. Найчастіше в Росії цей тип вірменського хліба неправильно називається словом «лаваш», тоді як сам лаваш називається «тонким лаваш» — це неправильно, і правильно називати цей хліб саме словом «матнакаш».
Матнакаш випікається з дріжджового тіста. У процесі приготування тісто кілька разів обминають і відставляють, щоб воно збільшено в об'ємі в кілька разів. На кінцевому етапі приготування поверхня тіста змащують завареною у воді мукою, розтягують до отримання ліжечка круглої або овальної форми та пальцями проводять замкнуту лінію, паралельну зовнішньому краю коржі, і поздовжні паралельні лінії по центру.