Натрій вуглекислий б/в
- В наявності
- Тільки оптом
- Код: НХ-1331НХ447
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер
- +380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджер
-
День Години роботи Перерва Понеділок 09:00 - 17:00 Вівторок 09:00 - 17:00 Середа 09:00 - 17:00 Четвер 09:00 - 17:00 Пʼятниця 09:00 - 17:00 Субота Вихідний Неділя Вихідний * Час вказано для регіону: Україна, Харків
- +380 (97) 531-11-33Надежда Гл. менеджер+380 (50) 445-22-60Надежда Гл. менеджерНадеждаг. Харьков улица Полевая 91, Харків, Україна+380504452260
Порошок або гранули білого кольору. Гігроскопічний продукт, на повітрі поглинає вологу та вуглекислоту з утворенням кислої солі NaHCO3. Молярна маса: 105,9885 г/моль. Щільність: 2,54 г/см3. Температура плавлення: 851 °C. Температура кипіння: 1 633 °C. Розчинність у воді за 20 °C 21,8 г/100 мл.
Сода — Загальна назва технічних натрієвих солей вугільної кислоти.
- Na2CO3 (карбонат натрію) — кальцинована сода;
- Na2CO3·10H2O (декагідрат карбонату натрію, містить 62,5 % кристалізаційної води) — пральна сода; іноді випускається у формі Na2CO3_H2O або Na2CO3·7H2O
- NaHCO3 (гідрокарбонат натрію) — харчова сода, натрій двовуглекислий (стар.), бікарбонат натрію.
Застосування:
Натрій вуглекислоти використовують у скляному виробництві, миловаренні, виробництві пральних і очисних порошків, емалей, для отримання ультрамарину.
Натрій карбонат застосовується для пом'якшення води парових котлів і усунення жорсткості води, для знежирення металів і десульфатизації доменного чавуну.
Карбонат натрію — вихідний продукт для отримання NaOH, Na2B4O7, Na2HPO4.
У харчовій промисловості натрій вуглекислий безводний використовується як регулятор кислотності, розпушувач, що перешкоджає скручуванню та злежуванню.